Hyvän tulevaisuuden avaimet
– kesäinen seminaari siirtymisestä kriiseistä tulevaisuustoivoon

26.–27.8.2022 Otavan Opisto, Otavantie 2, 50670 Mikkeli

Tänä vuonna tulevaisuuden tutkimuksen kesäseminaarissa aiheena on hyvän tulevaisuuden avaimet – millä eväin voimme luoda toivoa tulevaan? Aihetta lähestytään sekä esitysten että pienryhmäkeskustelujen kautta. Luvassa lisäksi yhdessäoloa ja kiinnostavia keskusteluita muiden tulevaisuudesta kiinnostuneiden kanssa. Löydät kutsun pdf-muodossa täältä: Kesäseminaari2022 Tervetuloa mukaan, kesäseminaariin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki tulevaisuudesta kiinnostuneet, myös ei-jäsenet!

HUOMIO! Ilmoittaudu tapahtumaan 14.8. mennessä https://bit.ly/seminaari2022. Tilaisuuden järjestelyjä varten ilmoittautuminen määräpäivään mennessä on välttämätöntä. Huomaa, että sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi tähän mielenkiintoiseen seminaariin! Mikäli ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä: tutuseura(at)gmail.com. Seminaariin pyritään järjestämään kimppakyytejä sekä yhteiskuljetuksia Mikkelin juna-asemalta.

OHJELMA:

Perjantai 26.8.2022

11:00–11:30  Ilmoittautuminen ja tutustuminen
11:30–12:00  Alkusanat ja ohjelma
                        Elina Hiltunen, futuristi
                        Marja-Liisa (Maija) Viherä, FT
                        Paula Kallioniemi, pääsihteeri, Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry.
12:00–12:45  Lounas
12:45–14:00  Ruuan tulevaisuus – osa kokonaishyvinvointia ja turvallisuutta
                        Sirpa Kurppa, agronomi, prof. emerita
14:00–14:30  Kahvitauko
14:30–15:45  Kriisistä toiseen, kolmanteen, aina vaan ja jatkuvastiko?
                        Markus Leikola, kirjailija
15:45–17:00  Kestävät yhteiskunnat rakentuvat hyvälle lapsuudelle
                        Inka Hetemäki, ohjelmajohtaja, Suomen UNICEF
17:00–18:00  Päivällinen
18:00–19:30  Päivän keskustelujen purku, Maija Viherä, FT.
                       Pari- ja/tai pienryhmätyöskentelyä roolikorttien perusteella valittujen roolien mukaisesti.

Ilta jatkuu vapaamuotoisella yhdessäololla ja keskustelulla. Saunomismahdollisuus.

Lauantai 27.8.2022

08:00–09:00  Aamiainen opiston ruokalassa
09:15–09:45  Katsaus eiliseen ja katse tähän päivään
                        Elina Hiltunen / Maija Viherä
09:45-11:00  Hyvä elämä tulevaisuuden näkökulmasta
                        Pirkko Lahti, FL, psykologi
11:00-12:00  Lounas opiston ruokalassa
12:00-13:15  Tulevaisuususkon jäljillä – horjuuko nuorten usko huomiseen?
                        Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun perustaja ja johtaja
13:15–14:00  Tehtävänä tulevaisuus (etänä)
                        Minna Koskelo, tulevaisuusmuotoilija ja kirjailija
14:00–14:30  Päätöspuheenvuoro: Hyvän tulevaisuuden avaimet
                        Elina Hiltunen / Maija Viherä
14:30–15:00  Kahvitarjoilu ja kotiinlähtö

** Jokaisen alustuksen jälkeen yleisökysymyksiä ja/tai pienryhmäkeskustelua. **

Järjestäjinä Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry. ja Otavan Opisto.
Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Hinnat
Seminaarin hinta on 85 €/hlö (sis. seminaariosallistumisen ja ohjelman mukaiset ruokailut; majoitus erikseen).

Majoittumismahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/hlö/yö, sis. aamiainen tai 2hh/25€/hlö/yö, sis. aamiainen); huonevarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen. Majoituskapasiteetin rajallisuuden vuoksi toivotaan majoittumista 2 hlön huoneisiin (lisätietoihin voi laittaa toiveeksi 1hh, jolloin se järjestyy, mikäli on tilaa).

Seminaarin hinta sekä mahdollinen majoittuminen laskutetaan seminaarin jälkeen ilmoittautumislomakkeeseen merkittyjen tietojen mukaisesti. Maksun voi halutessaan suorittaa myös ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen
Kesäseminaariin ilmoittaudutaan 14.8.2022 mennessä Otavan opiston sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: https://bit.ly/seminaari2022

Otavan opisto tarvitsee osallistujista ilmoittautumislomakkeella kysyttyjä tietoja valtionavustusten selvityksiä varten ja tietojen kerääminen on järjestetty tietoturvallisesti. Mikäli sinulla on kysyttävää tai ongelmia ilmoittautumisessa, ota yhteyttä tutuseura(at)gmail.com.

Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. 14.8.2022 jälkeen tehdyistä peruutuksista Otavan opisto veloittaa puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatusta majoituksesta (poissulkien äkilliset sairastapaukset). Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan etukäteen ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, koko kurssimaksu ja varattu majoitus veloitetaan.