Kesäseminaari 2021: seminaari- sekä visiopäivä
Tulevaisuuden tutkimuksen seuran kesäseminaari on pitkään ollut matalan kynnyksen tilaisuus kaikille kiinnostuneille, etenkin jäsenille, päästä kuulemaan ja keskustelemaan mielenkiintoisista teemoista sekä tutustumaan muihin tulevaisuudesta kiinnostuneisiin. Viime vuonna seminaari järjestettiin kokonaan etätilaisuutena, mutta tänä vuonna olemme varovaisen toiveikkaina jo suunnitelleet hybriditilaisuutta (lähi- ja etäosallistumismahdollisuudella) ainakin ensimmäiselle seminaaripäivälle. Toinen päivä pidetään täysin virtuaalisena.

Alustavat ohjelmatiedot:

Päivä 1: Perjantai 20.8.2021 kl 10-16
Uskonto, pyhä ja nationalismi tulevaisuudessa. Tapio Tammisen muistoseminaari
Paikka: Sofia-keskus, Vuosaari, Helsinki sekä etänä. Oletuksena live-seminaari striimattuna covid-rajoittein.

Syksyllä 2020 äkillisesti menehtyneen Futura-lehden pitkäaikaisen päätoimittajan, FT Tapio Tammisen toimitustyössään esiin nostamien teemojen joukosta keskeiset on poimittu seminaarin teemaksi. Tällä haluamme jatkaa keskustelua sekä samalla nostaa esiin Tammisen tärkeää työtä.

Alustukset:
Juha Olavinen: Tapio Tamminen ajattelijana ja ihmisenä
Tarja Kallion kommentti: Uskonto, pyhä ja nationalismi Tapio Tammisen ajattelussa
Metropoliitta Ambrosius: Ortodoksinen uskonto tulevaisuuden maailmassa
Elina Iskala, teologian maisteri: Kirkko yhteiskuntarauhan takaajana – Ortodoksinen kirkko ja nationalismi Putinin Venäjällä
JP Jakonen: Uskonnollisen nationalismin nykyiset ja tulevat monet kasvot
Jere Kyyrö: Mikä on suomalaisille pyhää?
Tiede, taide ja transsendenssi
– Jaana Pääsky: Taiteilijat 4. ulottuvuutta ja transsendenssia ilmentämässä
– Osmo Kuusi: Tieteellinen menetelmä ja transsendenssi
Lisäksi yhteinen loppukeskustelu ja loppusanat.

Päivä 2: Lauantai 21.8. klo 10-14
Jäsenille suunnattu visiopäivä
Tilaisuus pidetään täysin etänä, Zoom-palvelussa
Ei jämähdetä menneeseen! Tutuseuran arvot ja toiminta muuttuvassa maailmassa. Tule mukaan ideoimaan ja keskustelemaan yhdessä muiden innokkaiden jäsenten kanssa. Haluamme kuulla juuri sinun ajatuksiasi ja ehdotuksesi seuran tuleville vuosille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislinkki päivitetään tälle sivulle kun ohjelma ja pandemiatilanne tarkentuu.
Voit myös jakaa tapahtumasivuja Facebookissa: Päivä 1: https://www.facebook.com/ev ents/792765707908134 ja Päivä 2: https://www.facebook.com/events/198832815394131