JOENSUUN RYHMÄN TOIMINTASUUNNITELMA v. 2022

Tule mukaan suunnittelemaan Joensuun Tutun tapahtumia vuodelle 2022!
Teams-kokous 27.1.2022
klo 17.00-18.00. Ohjelmassa: suunnitelman esittely, jäsenten esitykset ja kommentit. Ilmoittautumiset 25.1.2022 mennessä: lasse.neuvonen1@gmail.com

Mentorointi ihmisyyden ja teknologiakehityksen mahdollistaja, maaliskuu 2022

Tulevaisuuden ennakoinnissa on huomioitava työelämän nopea kehittyminen teknologian myötä. Kehittyvä teknologia tarvitsee ihmisiä, joilla kykyä mukautua tulevaisuuden tarpeisiin, jatkuvaan muutokseen ja kykyä rakentaa omalla panoksellaan tulevaisuuskestäviä työpaikkoja. Näkemyksemme mukaan aidosti kilpailukykyiset ratkaisut ja uudet tulevaisuuskestävät toimintamallit syntyvät, kun tuomme yhteen toisilleen uusia yrityskumppaneita ja mahdollistamme näin uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia.

Haluamme olla rakentamassa tulevaisuutta uudenlaisessa kumppanuuskohtaannossa viitoittaaksemme tietä mentoroinnin mahdollisuuksista ihmisyyden ja teknologian kehityksessä – uuteen yhteiskuntaan, jossa ihmisyys ja teknologia eivät sulje pois toisiaan. Uskomme, että laajennettu mentorointi, joka käsittää yhdessä tekemisen ja rinnalla kulkemisen, osaamisen laajentamisen ja tekemisen kautta oppimisen mahdollistaa teknologian tuomien uusien mahdollisuuksien ymmärtämisen ja niiden toteuttamisen ketterämmin.

Ohjelma:
KIP Academyn tulevaisuuden visiot, Jonas Sandlin, koulutuspäällikkö, Kip Service, Kokkola
Tulevaisuudentutkimuksen näkökulma teknologian kehityksessä, tulevaisuusmentori Ali Zahabi, Helsinki
Fotoniikan mahdollisuudet, Jyrki Saarinen, professori, Fysiikan ja matematiikan laitoksen johtaja. Fotoniikan instituutin johtaja. Joensuu
Rahoitus mahdollisuudet, Lasse Neuvonen, asiantuntija, Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Joensuun paikallistoiminnan yhteyshenkilö, Joensuu,
Yhteenveto, Tomi Haring, toimitusjohtaja, Business Joensuu oy, Joensuu.

Järjestäjät Kokkola Industrial Park, Boliden Kokkola, UEF, Business Joensuu ja Joensuun Tutu.

TULEVAISUUSPAJA: JOENSUU – UUSIA JA VANHOJA TEKIJÖITÄ UUSILLE URILLE
Aika: vahvistumatta
Paikka: avoin

Tulevaisuuspajan tavoitteena on koota ja kehittää ratkaisuaineksia ja -malleja uuden ohjelmakauden ja älykkään erikoistumisen, ja uusien osaajien ja asiantuntijoiden auttamiseksi uusille urille. Työskentelyn pohjana hyödynnetään Urakonetta ja Ketjuräätälöintikonetta, käytetään POKAT 2022-2025 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmaa, Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027 -ohjelmaa sekä rakennerahastot Itä-Suomi- ohjelmaa. Myös Sitran ohjelmia voidaan hyödyntää. Tilaisuus on avoin ja maksuton. Lisätietoa myöhemmin.

Ohjelma (alustava)
– TUTU-Joensuu
– Urakoneen soveltaminen uudessa ohjelmakaudessa, Timo Sneck
– Osallistujien kysymykset, kommentit ja ideat
– Jatko

Ennakointi ja tulevaisuustiedon käyttö metsäbiotaloudessa, Mahdollisuutta pitää yksi ajankohtaisiin teemoihin tms. liittyvä Teams-sessio jo nyt keväällä selvitellään Itä-Suomen yliopistossa käynnissä olevien hankkeiden jne. tiimoilta. Tarkempi ajankohta vahvistuu myöhemmin. Yhteyshenkilö: Päivi Pelli, projektitutkija (EU:n metsäpolitiikan arviointi, metsäalan ennakointi, tulevaisuusverstaat, tutkimusagendat). Lisätietoja: https://erepo.uef.fi/handle/123456789/26198
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Nightwish Story ja Yrittäjyyden asialla KETI
10.5.2022 klo 15.00
, Kiteentie 9-11 B, 82500 Kitee
Toimitusjohtaja Risto Hiltunen ja projektipäällikkö Tuula Terväinen. Lisätietoja: https://www.keti.fi/kitee-tourist-information-a-nightwish-story
Osallistumisilmoitukset viimeistään 6.5.2022 klo 16.00 mennessä sirkku.pennanen@keti.fi ja lasse.neuvonen1@gmail.com.

Ylivoimaista metsäteknologiaa ja materiaalinkäsittelyä
9.6.2022 klo 16.30-18.30, Kesla Oyj (https://www.kesla.com, päätoimipiste, Kuurnaankatu 24, 80100 JOENSUU.
Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen ja laatupäällikkö Tero Tanskanen.
Osallistumisilmoitukset viimeistään 7.6.2022 klo 16.00 mennessä tero.tanskanen@kesla.com ja lasse.neuvonen1@gmail.com.

Uusi ohjelmakausi, EK:n näkymät,  POKAT ja Uudistuva ja Osaava Suomi 2021-2027 -ohjelmaa, rakennerahastot ja Itä-Suomi -ohjelmaa.
Puolipäiväsessio: kesäkuussa 2022.

• rahoitettavat hankkeet ja projektit
  • Investoinnit
  • Hyvinvointialue ja sen tulevaisuuden näkymät
  • Tulevaisuuden näkymät

Järjestäjinä mm. Joensuun Tutu, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Siun Sote, EK, Sitra, Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta jne. Tarkemmat tiedot vahvistuvat myöhemmin.

JOENSUUN TUTU-seuran joukkue osallistuu Halloween 31.10.2022 Kurpitsan kaiverrus-kilpailuun!
Ilmoittautumiset viimeistään 25.10.2022 joensuu@samsuomi.fi

Joensuun ryhmän tulevista tapahtumista tiedotetaan Tutuseuran yleisellä Facebook-sivulla, Joensuun seudun FB-ryhmässä sekä Joensuun uudella FB-sivulla.

Ryhmän yhteyshenkilönä toimii Lasse Neuvonen: lasse.neuvonen1@gmail.com. Ota yhteyttä jos haluat mukaan toimintaan!