Seuran pikkujoulut

P I K K U J O U L UT 2018

TUTUSEURAN PIKKUJOULUT: Tietovisa tulevaisuudesta

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran pikkujouluja vietetään tiistaina 11.12.2018 Helsingissä! Glögiä on tarjolla klo 18:00 alkaen ja pubivisa alkaa klo 18:15.

Paikka: Ravintola Oivan kabinetti, Porthaninkatu 5, 00530 Helsinki.

Tällä kertaa poikkeamme tonttuväitösformaatista, kun vuorossa on ensimmäistä kertaa järjestettävä leikkimielinen tulevaisuus- ja tulevaisuudentutkimusaiheinen tietovisa! Osallistujat jaetaan ryhmiin ja luvassa on totta kai myös palkinto parhaalle ryhmälle! Miten pitkälle tutu-tietämyksesi riittää? 🙂

Noin tunnin mittaisen visan jälkeen luvassa on vapaamuotoista keskustelua joulutunnelmissa.

Tarjolla glögin lisäksi pientä suolaista ja makeaa, muut juomat/ruoat omalla kustannuksella.

Tilaa on rajoitetusti joten ilmoittaudu pikaisesti tai viimeistään 27.11.2018 mennessä: tutuseura@gmail.com. Tervetuloa!

P I K K U J O U L UT 2017

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran pikkujouluja vietettiin ma 4.12.2017 Raklin tiloissa (Annankatu 24)! Tällä kertaa poikettiin tonttuväitösformaatista, kun seuran kunniajäsen Maija Viherä ja paikallistoiminta-aktiivi Leena-Maija Laurén johdattelivat osallistujat dialogiin aiheesta ”Dosentti Vuokko Jarvan ja seuran kunniajäsen Hilkka Pietilän visionääriset tulevaisuusajatukset” (esitys pdf-muodossa). Johdannon jälkeen avattiin keskustelu näiden kahden uranuurtajan näkemyksistä ja saavutuksista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

T O N T T U V Ä I T Ö S P I K K U J O U L UT 2016

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran perinteisiä tonttuväitöspikkujouluja vietettiin torstaina 1.12.2016 Raklin tiloissa, Annankatu 24, 2. Krs, 00100 Helsinki.

Tällä kertaa tonttutohtoriksi väitteli KL, psykologi, psykoterapeutti Antti Suvanto otsikolla Tulevaisuuden ei-koulu (esitys pdf-tiedostoina: osa 1 – osa 2. Vastaväittäjänä toimi rehtori, toimitusjohtaja Tapio Kujala Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja kustoksena FT Marja-Liisa Viherä.

Facebook-tapahtuma

Tonttuväitös 2015

Seuran perinteisiä tonttuväitöspikkujouluja vietettiin ke 9.12.2015 kulttuurikeskus Sähinän takkatilassa osoitteessa Heikkiläntie 10 (kellarikerros), Helsinki. Samalla tutustuttiin seuraan uusiin toimitiloihin sekä juhlistettiin toiminnan 35-vuotisjuhlavuotta.

Tonttutohtoriksi väitteli runoilija Jorma Vakkuri otsikolla Vuosituhannet vierivät – miten käy riimustusten? Vastaväittäjänä toimi FT Marja-Liisa Viherä ja kustoksena seuran pj, professori Sirkka Heinonen.

Tonttuväitös 2014

Seuran perinteiset tonttuväitöspikkujoulut pidettiin ke 10. joulukuuta 2014 toimistolla, Annankatu 9 A 11 (5. kerros), Helsinki.

Tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti VTM, kehitysjohtaja Olli Hietasen väitellessä otsikolla Arvorelativismi ja tulevaisuus, vastaväittäjänään dosentti Osmo Kuusi. Kustoksena toimi seuran pj Sirkka Heinonen. Tonttuväitösesitys löytyy osoitteesta: http://bambuser.com/v/5139969.

Tonttuväitös 2013

Seuran perinteiset tonttuväitöspikkujoulut pidettiin pe 13. joulukuuta 2013 klo 17 alkaen seuran toimistolla, Annankatu 9 A 11 (5. kerros), Helsinki.

Tonttuväittelijän alustuksen piti tällä kertaa KTL Susanna Kivelä otsikolla Yhteisön paikka tietoyhteiskunnassa. Vastaväittäjänä VTT Juha Nurmela, kustoksena FT Marja-Liisa Viherä.

Tonttuväitös 2012
Tonttuväitöspikkujouluja vietettiin 12.12.2012 seuran toimistolla, Eerikinkatu 28. 5. krs, 00180 Helsinki

Tällä kertaa tonttutohtoriksi väitteli YTT Tuomo Kuosa otsikolla
Strateginen ennakointi vs. osallistuva ennakointi – Miksi ennakointitoiminnot ja -toimijat edelleen jatkavat erikoistumistaan ja miten Suomen julkinen ennakointijärjestelmä eroaa singaporelaisesta (esitys pdf-muodossa)

Vastaväittäjänä dosentti Osmo Kuusi ja kustoksena seuran puheenjohtaja Sirkka Heinonen.
Kiitoksia mukavasta illasta kaikille mukana olleille!

Kiinnostuneille lisälukemistoa: Kuosan tänä vuonna ilmestynyt kirja ”The Evolution of Strategic Foresight” (Gower Publishing 2012).

Tonttuväitös 2011
Tulevaisuuden tutkimuksen seuran perinteisiä pikkujoulun tonttuväitöspikkujouluja vietettiin tiistaina 13.12.2011 seuran toimistolla, Eerikinkatu 28. 5. krs, 00180 Helsinki.

Tällä kertaa tonttutohtoriksi väitteli taiteen maisteri Jukka Liukkonen otsikolla
Voiko taiteen tulevaisuutta ylipäänsä ennustaa?

Vastaväittelijänä taiteen tohtori Ana Nuutinen ja kustoksena seuran puheenjohtaja Juha Nurmela.

Kiinnostuneille lisälukemistoa: