Kesäseminaari 2014

Kiitos kaikille kesäseminaarin osallistujille – alustajille, yleisölle sekä järjestyissä mukana olleille! Esitysten materiaalit tulevat ladattaviksi tälle sivulle – ja ensi vuonna ilmestyy kesäseminaarin teemaan pohjautuva Futura-lehti!

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran sekä Tampereen kesäyliopiston yhteistyössä järjestämä kesäseminaari

Tulevaisuus, kaupunki ja me
– rakennetusta koettuun, organisoidusta orgaaniseen?
(20.-) 21.-22.8.2014
Työväenmuseo Werstas, Tampere

Miten kaupungeissa tulevaisuudessa eletään? Suunnitellaanko kaikki ylhäältä alas vai luovatko kaupunkien asukkaat tiloja itselleen, omaan arkeensa sopivaa urbaaniutta? Miten teknologia tulevaisuudessa näkyy kaupungeissa ja miten turvallisuutta luodaan asukkaille – järjestelmien vaiko yhteisöjen kautta? Tervetuloa mukaan keskustelemaan tulevaisuuden kaupungeista ja meidän roolistamme niiden rakentamisessa sekä työstämään kaupunkien tulevaisuustaulukkoa yhdessä!

Ohjelma pdf-esitteenä

PAIKALLISTOIMINTATILAISUUS
Keskiviikko 20.8.2014, Ravintola Kahvilla, Aaltosenkatu 31-33, Tampere
18.00              Tampereen seudun paikallisryhmä isännöi. Avoin tilaisuus kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset: markus@vinnari.fi.

SEMINAARI

Torstai 21.8.2014, auditorio, Werstas

10:30 alk.            Ilmoittautuminen seminaariin

Tulevaisuus ja kaupunki

11.00  Avaussanat ja tulevaisuustaulukkoprosessin esittely, FT Marja-Liisa Viherä, ViheräVerstas Oy

11.10  Futurististen rakennushankkeiden metaforisia viestejä, professori Sirkka Heinonen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus / Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry (esitys pdf-muodossa)

11.40  Tulevaisuuden kaupunki?, professori Pentti Murole, WSP Oy (esitys pdf-muodossa + lisämateriaalia)

12.30  Lounas

13.30  Tulevaisuuden teknologiat ja älykäs kaupunki, projektijohtaja Mirka Järnefelt, Vantaa Innovation Institute (esitys pdf-muodossa)

14.10  Turvallisuus tulevaisuuden kaupungissa, Ulla-Kirsikka Vainio, Nokian kaupunki (esitys pdf-muodossa)

15.00  Kahvi

15.20  Innovaatioworkshop: palveluja tulevaisuuden kaupunkiin, futuristi Elina Hiltunen, Whatsnext Consulting Oy

16.00  Kaupunkien tulevaisuustaulukon työstäminen yhdessä (taulukko pdf-muodossa)

17.30  Siirtyminen Kaupinojan saunalle

18.30 ->   Buffetillallinen ja vapaamuotoista illanviettoa

Perjantai 22.8.2014, auditorio, Werstas

Kaupunki ja me

9.00 KAUPUNKIKÄVELY Tammelan kaupunginosassa, rakennustutkija Hannele Kuitunen, Pirkanmaan maakuntamuseo. Huom! Tapaaminen Tammelan torilla, kellopylvään alla. Kävelyn jälkeen siirrytään Werstaalle. (lisämateriaalia Tammela-kävelyyn liittyen)

10.20  Tammelan täydennysrakentamisen visio, Markus Laine ja HT, Vuorovaikutteisen maankäytönsuunnittelun dosentti Helena Leino, Tampereen yliopisto (esitys pdf-muodossa)

11.10  Yhteinen syötävä kaupunkimme, Salla Kuuluvainen (esitys pdf-muodossa)

12.00  Lounas

13.00  Ketterä kaupunkikulttuuri ja yhteisöllisyys, FT, kaupunkimaantieteen lehtori Rami Ratvio, Helsingin yliopisto (esitys pdf-muodossa)

13.50  Miten me voimme vaikuttaa tulevaisuuden kaupunkiin? arkkitehti Jussi Vuori, JADA Oy

14.30  Kaupunkien tulevaisuustaulukon työstäminen yhdessä jatkuu

15.30  Seminaari päättyy

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Seminaarimaksu
Tulevaisuuden tutkimuksen seuran jäsenille sekä perustutkinto-opiskelijoille 93 euroa, muille 127 euroa. Hinta sisältää ohjelman, lounaat, päivällisen sekä kahvit. Osallistujien majoitus ja matkat eivät sisälly hintaan.

Majoitus
Yhteistä seminaarimajoitusta ei ole, mutta olemme varanneet Hotelli Cumulus Pinjasta seminaariosallistujille kiintiön. Seminaaripaikan lähistöltä löytyy myös muita erihintaisia majoitusvaihtoehtoja, esim. Dream HostelOmenahotelli sekä Sokos Hotel Tammer.

Majoitusvaraukset tulee tehdä suoraan valitsemaansa majoituspaikkaan.

Yhteydet
Tampereelle pääsee eri puolilta Suomea kätevästi sekä junalla että linja-autolla (www.vr.fi ja www.matkahuolto.fi). Rautatieasemalta Werstaalle kävelee noin 20 minuutissa.
Werstas: Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere / www.werstas.fi.
Kaupinojan sauna: www.talviuimarit.fi/takkatupa.

Ilmoittautumiset
Seminaari-ilmoittautumiset viimeistään 7.8.2014 lomakkeella osoitteessa http://tutu.internetix.fi/tilaisuudet/ilmoittautumislomake

Seminaarin vahvistuskirje ja lasku lähetetään elokuussa ennen seminaarin alkua.

Lisätietoja seminaarista ja seurasta
Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry,
toimisto@futurasociety.fi / 040 5028672 /
Annankatu 9 A 11, 00120 Helsinki / www.facebook.com/Tutuseura

Huom! Seuran toimisto on heinäkuun suljettuna.

TERVETULOA MUKAAN!

Yksi kommentti sivulle Kesäseminaari 2014

1. Pingback: Uusi Kaupunki esillä Tulevaisuuden tutkimuksen seminaarissa | Uusi Kaupunki